happybits :)
Clean Code - Lär dig känna igen code smells och bli en big-brain developer
Försent att anmäla sig 😟

Webinar: Clean Code - Lär dig känna igen code smells och bli en big-brain developer

Fin-kod och ful-kod är en kamp mellan Big-Brain Developer och Grug

I mitt huvud brottas de båda. Men är nog mest Grug - fulkodaren.

Big-Brain Developer vill göra allt med konstens alla regler, elegant, använda kända design patterns, polera koden i det oändliga, skapa 70.000 interface. Grug vill bara få saker gjort, fort och utan att krångla.

Känner du igen något av dessa scenarion?

(A)

Du ska uppdatera en applikation. Den har massa features men allt är en garnnystan, det är funktioner med 1000 rader och beroenden hit och dit. Vissa funktioner har en if-i-en-if-i-en-if… Kunden är hyfsat nöjd, men det är lite buggigt, vilket skapar irritation ibland. Om du ändrar på ett ställe kan det smälla någon annanstans.

(B)

Du ska uppdatera en applikation. Applikationen innehåller knappt någon funktionalitet, användaren och produktägaren är lite förbryllade. Det har tagit 10.000 timmar att ta fram. På ett platoniskt plan är koden fantastisk, men det är så många abstraktioner och interface så det är svårt att förstå var i koden det utförs något meningsfullt arbete.

Det första scenariot har problemet för mycket fulkod.

Det andra scenariot har problemet för mycket finkod.

Det gäller att hitta en balans mellan fint och fult.

Ett trix för att skriva lagom fin kod är att lära sig känna igen Code Smells.

En Code Smell är ett begrepp inom programmering som refererar till ett mönster i koden som, även om det inte nödvändigtvis är felaktigt, kan indikera ett djupare designproblem som kan orsaka problem längre fram.

I detta kostnadsfria webinar kommer du se 8 kodexempel som har vissa brister och hur de kan lösas, och inte minst kommer du öva upp din kod-näsa till att känna igen liknande problem.

På 20 minuter kommer du ett steg närmare mannen till vänster, utan att gå för långt.

Tisdag 14:e maj kl 14.00-14.20.