happybits :)

Programmering för Beställare av IT-tjänster

Course

Denna kurs är designad för beställare av IT-tjänster som vill få en praktisk förståelse för programmering. Genom denna intensiva kurs kommer du att ta de första stegen in i den fascinerande världen av webbutveckling, där du kommer att skapa en egen webbapplikation. Kursen täcker de grundläggande byggstenarna i webbdesign och -utveckling: HTML, CSS och JavaScript.

I kurser lär du dig hur HTML används för att strukturera innehåll på webben, hur CSS ger stil och layout till webbsidor, och hur JavaScript används för att lägga till interaktivitet. Genom en serie hands-on övningar kommer du att bygga och lansera en enkel, men funktionell webbapplikation. Kursen lägger stor vikt vid praktik, experimenterande och learning-by-doing.

Inga förkunskaper inom programmering krävs, vilket gör kursen idealisk för nybörjare. Målet är att ge deltagarna en förståelse för grundläggande programmeringskoncept och förtroende att kunna kommunicera effektivare med utvecklingsteam.

Denna kurs är ett perfekt tillfälle för dig som beställare att få insikt i den tekniska processen och därigenom förbättra projektplanering, kommunikation och beslutsfattande i dina framtida IT-projekt.

Målgrupp

Beställare av IT-tjänster som har god datorvana men inte programmerat tidigare. Kursen riktar sig till dem som vill få praktisk insikt i programmering och webbutveckling för att förbättra kommunikationen med utvecklingsteam och effektivisera beslutsprocesser i IT-projekt.

Förkunskapskrav

Inga förkunskapskrav inom programmering krävs. Kursen är utformad för att vara tillgänglig och förståelig för de som är helt nya inom programmeringsområdet.

Efter att du genomfört kursen kommer du...

  • Kommunicera effektivare med utvecklare: Du kommer att vara bättre rustad att diskutera och förstå tekniska frågor, vilket förbättrar samarbetet och kommunikationen med utvecklingsteam.
  • Kunna bedöma och planera IT-projekt mer realistiskt: Med din nya kunskap kommer du att vara bättre på att sätta realistiska tidsramar, budgetar och resurskrav för IT-projekt.
  • Förbättra dina beslutsfattande förmågor: Med en grundläggande förståelse för programmering, kommer du att kunna fatta mer informerade beslut när det gäller teknikval och projektstrategier.
  • Förstå programmeringskoncept: Efter att ha genomfört kursen kommer du att ha en grundläggande förståelse för programmering, inklusive hur kod skrivs, tolkas och används för att lösa problem och skapa digitala lösningar.

Vanliga frågor

PC eller Mac - vilket är bäst för kursen?

Om du i kursen använder PC eller Mac är helt upp till dig. Båda alternativen fungerar utmärkt.

Behövs något program installeras?

Inga särskilda program behöver vara förinstallerade på din dator. Alla nödvändiga program som vi använder under kursen är kostnadsfria och kommer att laddas ner vid behov.

Viktigt är att du har administratörsrättigheter för att kunna ladda ner och installera program. Vid osäkerhet, tveka inte att kontakta mig eller IT-ansvarig på ditt företag för assistans.

Kostnader utöver kursavgiften?

Nej, inga kostnader tillkommer utöver kursavgiften. Alla program vi använder är helt gratis.

Är kursen distansbaserad eller på plats?

Kursen kan genomföras på distans eller på plats, utefter vad ni tycker fungerar bäst.

Intresseanmälan

För att göra en intresseanmälan, använd formuläret nedan. Anmälan är inte bindande på något sätt.

Vänliga ord från tidigare kursdeltagare

Gustav Hjelm

Att få möjligheten att själv prova på programmering var en mycket givande upplevelse. Genom kursens gång erhöll jag djupgående förståelse för de olika programmeringsspråkens funktioner som vi utforskade. Frontend, backend, databaser och hur de samspelar.

Med detta i åtanke skulle jag absolut rekommendera denna kurs till andra rekryterare. Inte bara för att skärpa sina egna tekniska kunskaper, utan också för att förbättra sin förmåga att värdera potentiella kandidaters kompetens inom programmering.

Gustav Hjelm

Rekryteringsansvarig på KITS AB

Mattias Barsk

Oscar har en lätt och enkel touch på det som för många kan kännas svårt och främmande. Vi hade en timmes webinar ihop med honom och blev alla inspirerade och upplysta om hur AI funkar och kan användas.

Mattias Barsk

Marknad och kommunikation på Hjärtebarnfonden

Gabriel Nilsson

Oscar är en engagerad lärare, och har en unik förmåga att göra det svåra begripligt. Lektionerna är praktiska och relevanta, vilket passar mig perfekt.

Gabriel Nilsson

Systemutvecklare på Swedbank

Raisa Skoglund

Oscars kurser är genomtänkta och strukturerade vilket öppnar upp för en givande läroprocess. Han tog sig tid att djupdyka i varje koncept, vilket gjorde att jag och alla andra studenter kände oss trygga innan vi gick vidare. Den personliga uppmärksamheten och den tid han lade ner på oss var ovärderlig, vilket starkt bidrog till min förståelse och mina färdigheter.

Raisa Skoglund

UX Developer på CGI

Magnus Tidqvist

Genom att varva engagerande genomgångar med övningar som gradvis blir mer utmanande, lyckas Oscar skapa en kursupplevelse där jag, utan att knappt märkt det, bestiger ett berg som jag inte trodde var möjligt. Efter genomgången kurs inser man den imponerande utvecklingen man gjort!

Magnus Tidqvist

Systemutvecklare på Fujitsu

Luna Said

Jag hade Oscar som lärare i en kurs och jag har bara goda saker att säga om honom. Han var otroligt pedagogisk och lärde ut på ett sätt så att man förstod. Han var även väldigt omtyckt av alla andra kurskamrater och jag kan varmt rekommendera honom till andra.

Luna Said

Dataanalytiker

Boris Bumbic

Oscar är pedagogisk och är alltid till hands om man stötter på problem. Jag uppskattar att han håller korta och effektiva genomgångar så det finns tid att testa mycket själv.

Boris Bumbic

Scrum Master på Sogeti

Gustav Reinman

Jag har haft Oscar som lärare i flera av hans kurser på grund av att de producerade så bra resultat för mig och mina kollegor. Hans breda kunskap och flexibla utlärande passade perfekt för att snabbt få grepp om kompetenserna som efterfrågades av vår organisation. Rekommenderar starkt!

Gustav Reinman

Systemingenjör på Trafikverket

Jimmy Sirén Elwing

Oscars förmåga att inte bara förmedla sin kunskap på ett pedagogiskt och engagerande sätt, utan även använda praktiska exempel, skapade en stöttande lärmiljö som var kritisk för min framgång.

Jimmy Sirén Elwing

Systemutvecklare på Liseberg

Georg Fälemark

Oscars programmeringskurser överträffade alla mina förväntningar. Varje dag inleddes med en koncis teoretisk genomgång, följt av omfattande praktisk tillämpning – något som passade mig otroligt väl. Att få jobba med de senaste teknikerna och realistiska projekt hjälpte mig mycket!

Georg Fälemark

Delägare av butikskedjan Never Closed

Simon

Oscar har hittat nyckeln till vad som är the minimum effective dose för att du ska kunna ta nästa steg inom programmering.

Simon

Software Engineer

Shruthi Gurumurthi

Oscars method of instruction is excellent, consisting of numerous hands-on experiments.

Shruthi Gurumurthi

Full Stack Java Developer at Vattenfall

Anonym feedback från senaste tillfället

Nedan listas feedback av deltagare, från senaste kursen i grundläggande programmering:

Mycket intressant att få reda på hur saker fungerar i praktiken, få förståelse för hur en programmerare arbetar och hur kod skrivs

Bra upplägg, kul övningar, roligt att få prova att koda!

Upplägget var bra, med teori först och sedan testa själv efteråt för djupare förståelse

Det var bra att du pratade först och att vi fick koda själva efteråt. Jag kände att jag fick en chans att verkligen tänka efter och prova runt

Min bakgrund

Oscar Olsson

Jag heter Oscar Olsson och jag har jobbat professionellt som utvecklare sedan 1998, på webbföretag som Icon Medialab och Adera, och IT-företag som HiQ och Evry.

Sedan 2017 har jag skapat kurser och workshops, och utbildat programmerare på alla nivåer — från juniora till seniora.

Beställare av dessa kurser har bland annat varit Trafikverket, Polisen, Capgemini, Handelsbanken, HM, Gestamp, Ericsson, Collector Bank och Hogia.

Har du LinkedIn? Besök min profil. Jag skriver om teknik, programmering, AI och utbildning en gång per vecka.

Filosofi

Som en passionerad utbildare, tror jag fast på att praktik är nyckeln till verkligt lärande. Min filosofi är enkel: learning by doing 💪. I mina kurser fokuserar jag på praktiska uppgifter och verkliga scenarier framför sövande slides 💤. Detta tillvägagångssätt säkerställer att du får de färdigheter som verkligen räknas i din yrkesroll.

För att garantera att du alltid ligger i framkant, är mina kurser ständigt uppdaterade med det senaste inom AI och programmering. Efter varje kursomgång tar jag in feedback och gör förbättringar, så att varje ny grupp studenter får en ännu bättre upplevelse.

Jag förstår att tid är en värdefull resurs, särskilt inom IT-branschen. Därför är mina kurser designade för att vara korta och intensiva, varierande från 1 till 3 dagar. Detta format är skräddarsytt för att passa ditt hektiska schema och ge dig den kunskap du behöver på kortast möjliga tid.

Efter avslutad kurs får du en sammanfattning av det viktigaste du lärt dig. Jag uppmuntrar också alla deltagare att hålla kontakten. Har du frågor eller behöver ytterligare vägledning efter kursen , är du alltid välkommen att höra av dig till mig. Mitt mål är att vara en fortsatt resurs för dig i din karriärutveckling.

Tidigare uppdrag

I samarbete med Brights Learning (före detta AW Academy) har jag skapat flera programmeringskurser från grunden för företagen och organisationerna nedan.

Om du behöver referenser, skriv till mig på happybits@gmail.com eller använd kontaktformuläret lite längre ner på sidan.

Trafikverket
Capgemeni
Handelsbanken
HM
Gestamp
Ericsson
Collector Bank
Hogia

Du kan alltid ringa mig på 073 640 10 23 eller skicka ett mail till happybits@gmail.com

Mitt kontor är på Kungsgatan 4, nära Järntorget och Centralstationen i Göteborg, men jag undervisar i hela Sverige.

Fler workshops

För att se mina andra workshops och kurser i programmering och AI klicka här för att komma till startsidan