happybits :)

Automatiska tester för Rekryterare

Course

Automatiska tester för Rekryterare är en praktiskt inriktad endagskurs designad specifikt för rekryterare av programvarutestare. Denna kurs erbjuder en unik möjlighet att förvärva hands-on erfarenhet och en djupare förståelse för testning av programvara.

Under kursens gång kommer du att arbeta direkt med en befintlig applikation som är byggd med HTML, CSS och JavaScript. Detta ger dig en verklig känsla för hur front-end teknologier fungerar och hur de interagerar i moderna webbapplikationer.

Huvudfokus i kursen ligger på att skapa enhetstester med hjälp av Cypress, ett kraftfullt och populärt verktyg för automatiserade tester. Du kommer att få använda de verktyg som professionella programmerare förlitar sig på, såsom Visual Studio Code och lära dig grunderna i att skriva enhetstester, vilket är en central komponent i Test-Driven Development (TDD) och kvalitetssäkring av programvara.

Vid slutet av kursen kommer du att ha fått värdefulla färdigheter och en förstahandsupplevelse som kommer att förbättra din förmåga att identifiera, förstå och rekrytera kvalificerade kandidater inom området programvarutestning.

Automatiska tester för Rekryterare är mer än bara en lärande erfarenhet – det är en chans att förbättra din professionalitet och framgång i att rekrytera de bästa talangerna i en teknikdriven värld.

Målgrupp

Rekryterare och HR-specialister: Personer som regelbundet arbetar med att rekrytera och intervjuar programmerare, systemutvecklare, och andra tekniska roller.

Karriärrådgivare och bemanningskonsulter: De som ger karriärråd inom tekniksektorn och behöver förstå de tekniska aspekterna för att bättre kunna vägleda sina kunder.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper i programmering eller testning krävs. Kursen är utformad för att vara tillgänglig och förståelig för alla, oavsett tidigare erfarenhet med teknik och mjukvaruutveckling.

Efter att du genomfört kursen kommer du...

  • Kunna bedöma tekniska färdigheter med större precision: Din erfarenhet av att själv skriva automatiska tester ger dig en bättre förmåga att bedöma och uppskatta kandidaters tekniska kompetens och förståelse för testning.
  • Förbättra din förmåga att kommunicera om tekniska detaljer: Efter att ha skrivit egna enhetstester kommer du att vara mer skicklig i att diskutera tekniska aspekter och krav med både kandidater och arbetsgivare, vilket gör din kommunikation mer effektiv och relevant.
  • Öka din trovärdighet inom teknisk rekrytering: Genom att ha praktisk erfarenhet av testning, stärker du din position som en kunnig och pålitlig rekryterare inom teknikområdet, vilket ökar förtroendet hos både kandidater och arbetsgivare.
  • Förstå testningsprocessen: Genom hands-on erfarenhet av testning kommer du att få en djupare förståelse för de tekniska detaljerna och de praktiska aspekterna av testning, vilket är avgörande för programvarutestares arbete.
  • Få en uppdaterad syn på moderna testningsmetoder: Din direkta erfarenhet med att programmering och testning ger dig värdefulla insikter i moderna testningspraxis och tekniker, vilket håller dig ajour med den senaste utvecklingen inom programvarutestning.

Vanliga frågor

PC eller Mac - vilket är bäst för kursen?

Om du i kursen använder PC eller Mac är helt upp till dig. Båda alternativen fungerar utmärkt.

Behövs något program installeras?

Inga särskilda program behöver vara förinstallerade på din dator. Alla nödvändiga program som vi använder under kursen är kostnadsfria och kommer att laddas ner vid behov.

Viktigt är att du har administratörsrättigheter för att kunna ladda ner och installera program. Vid osäkerhet, tveka inte att kontakta mig eller IT-ansvarig på ditt företag för assistans.

Kostnader utöver kursavgiften?

Nej, inga kostnader tillkommer utöver kursavgiften. Alla program vi använder är helt gratis.

Är kursen distansbaserad eller på plats?

Kursen kan genomföras på distans eller på plats, utefter vad ni tycker fungerar bäst.

Intresseanmälan

För att göra en intresseanmälan, använd formuläret nedan. Anmälan är inte bindande på något sätt.

Vänliga ord från tidigare kursdeltagare

På frågan Skulle du rekommendera denna kurs till en kollega? svarade 95% "Ja" (20 av 21).

Gabriel Nilsson

Oscar är en engagerad lärare, och har en unik förmåga att göra det svåra begripligt. Lektionerna är praktiska och relevanta, vilket passar mig perfekt.

Gabriel Nilsson

Systemutvecklare på Swedbank

Raisa Skoglund

Oscars kurser är genomtänkta och strukturerade vilket öppnar upp för en givande läroprocess. Han tog sig tid att djupdyka i varje koncept, vilket gjorde att jag och alla andra studenter kände oss trygga innan vi gick vidare. Den personliga uppmärksamheten och den tid han lade ner på oss var ovärderlig, vilket starkt bidrog till min förståelse och mina färdigheter.

Raisa Skoglund

UX Developer på CGI

Magnus Tidqvist

Genom att varva engagerande genomgångar med övningar som gradvis blir mer utmanande, lyckas Oscar skapa en kursupplevelse där jag, utan att knappt märkt det, bestiger ett berg som jag inte trodde var möjligt. Efter genomgången kurs inser man den imponerande utvecklingen man gjort!

Magnus Tidqvist

Systemutvecklare på Fujitsu

Luna Said

Jag hade Oscar som lärare i en kurs och jag har bara goda saker att säga om honom. Han var otroligt pedagogisk och lärde ut på ett sätt så att man förstod. Han var även väldigt omtyckt av alla andra kurskamrater och jag kan varmt rekommendera honom till andra.

Luna Said

Dataanalytiker

Boris Bumbic

Oscar är pedagogisk och är alltid till hands om man stötter på problem. Jag uppskattar att han håller korta och effektiva genomgångar så det finns tid att testa mycket själv.

Boris Bumbic

Scrum Master på Sogeti

Gustav Reinman

Jag har haft Oscar som lärare i flera av hans kurser på grund av att de producerade så bra resultat för mig och mina kollegor. Hans breda kunskap och flexibla utlärande passade perfekt för att snabbt få grepp om kompetenserna som efterfrågades av vår organisation. Rekommenderar starkt!

Gustav Reinman

Systemingenjör på Trafikverket

Jimmy Sirén Elwing

Oscars förmåga att inte bara förmedla sin kunskap på ett pedagogiskt och engagerande sätt, utan även använda praktiska exempel, skapade en stöttande lärmiljö som var kritisk för min framgång.

Jimmy Sirén Elwing

Systemutvecklare på Liseberg

Georg Fälemark

Oscars programmeringskurser överträffade alla mina förväntningar. Varje dag inleddes med en koncis teoretisk genomgång, följt av omfattande praktisk tillämpning – något som passade mig otroligt väl. Att få jobba med de senaste teknikerna och realistiska projekt hjälpte mig mycket!

Georg Fälemark

Delägare av butikskedjan Never Closed

Simon

Oscar har hittat nyckeln till vad som är the minimum effective dose för att du ska kunna ta nästa steg inom programmering.

Simon

Software Engineer

Shruthi Gurumurthi

Oscars method of instruction is excellent, consisting of numerous hands-on experiments.

Shruthi Gurumurthi

Full Stack Java Developer at Vattenfall

Anonym feedback från senaste tillfället

Denna kurs var jätteintressant för en person som inte brukar koda/testa och få en första inblick i det.

Bättre förståelse för när man pratar med kunder eller kandidater om testning och programmering vad de faktiskt sysslar med.

Det var roligt att få se en verklig testmiljö och bättre förståelse för verktyg som testare använder.

Kursen gav en djupare förståelse för hur testning av hemsidor kan gå till. Det ger mig mer kunskap i att kunna fråga kund och förhoppningsvis ingjuta mer förtroende i våra beställare och tekniska chefer som tar vår hjälp.

Jag fick en större förståelse för hur testing fungerar och fördelarna med att automatiskt testa för att snabbt kunna identifiera fel och skapa nya versioner.

Min bakgrund

Oscar Olsson

Jag heter Oscar Olsson och jag har jobbat professionellt som utvecklare sedan 1998, på webbföretag som Icon Medialab och Adera, och IT-företag som HiQ och Evry.

Sedan 2017 har jag skapat kurser och workshops, och utbildat programmerare på alla nivåer — från juniora till seniora.

Beställare av dessa kurser har bland annat varit Trafikverket, Polisen, Capgemini, Handelsbanken, HM, Gestamp, Ericsson, Collector Bank och Hogia.

Har du LinkedIn? Besök min profil. Jag skriver om teknik, programmering, AI och utbildning en gång per vecka.

Filosofi

Som en passionerad utbildare, tror jag fast på att praktik är nyckeln till verkligt lärande. Min filosofi är enkel: learning by doing 💪. I mina kurser fokuserar jag på praktiska uppgifter och verkliga scenarier framför sövande slides 💤. Detta tillvägagångssätt säkerställer att du får de färdigheter som verkligen räknas i din yrkesroll.

För att garantera att du alltid ligger i framkant, är mina kurser ständigt uppdaterade med det senaste inom AI och programmering. Efter varje kursomgång tar jag in feedback och gör förbättringar, så att varje ny grupp studenter får en ännu bättre upplevelse.

Jag förstår att tid är en värdefull resurs, särskilt inom IT-branschen. Därför är mina kurser designade för att vara korta och intensiva, varierande från 1 till 3 dagar. Detta format är skräddarsytt för att passa ditt hektiska schema och ge dig den kunskap du behöver på kortast möjliga tid.

Efter avslutad kurs får du en sammanfattning av det viktigaste du lärt dig. Jag uppmuntrar också alla deltagare att hålla kontakten. Har du frågor eller behöver ytterligare vägledning efter kursen , är du alltid välkommen att höra av dig till mig. Mitt mål är att vara en fortsatt resurs för dig i din karriärutveckling.

Tidigare uppdrag

I samarbete med Brights Learning (före detta AW Academy) har jag skapat flera programmeringskurser från grunden för företagen och organistationerna nedan.

Om du behöver referenser, skriv till mig på happybits@gmail.com eller använd kontaktformuläret lite längre ner på sidan.

Trafikverket
Capgemeni
Handelsbanken
HM
Gestamp
Ericsson
Collector Bank
Hogia

Du kan alltid ringa mig på 073 640 10 23 eller skicka ett mail till happybits@gmail.com

Mitt kontor är på Kungsgatan 4, nära Järntorget och Centralstationen i Göteborg, men jag undervisar i hela Sverige.

Fler workshops

För att se mina andra workshops och kurser i programmering och AI klicka här för att komma till startsidan