happybits :)

Introduktion till Programmering

Introduktion till Programmering

Vad Ă€r programmering, egentligen? đŸ€”

Har du hört termer som frontend, backend, databaser och fullstack, men undrar vad de faktiskt innebÀr?

I denna workshop gĂ„r jag genom grundlĂ€ggande programmeringskoncept, och vad som döljer sig bakom alla buzzwords. Konkret och tydligt och utan onödigt fluff đŸ’Ș.

Detta workshop Àr sÀrskilt lÀmpligt för dig som inte arbetar som programmerare men vill förstÄ mer om omrÄdet. Du Àr verksam inom andra yrkesomrÄden sÄsom projektledning, beslutsfattande, rekrytering, HR, design, eller inköpsansvar.

Under workshopen kommer du fÄ svar pÄ frÄgor som:

Workshopen inkluderar interaktiva demonstrationer, grupparbeten och Q&A-möjligheter, vilket gör denna workshop till en vÀrdefull upplevelse för att du ska kunna tillÀmpa den nyvunna kunskapen i praktiken.

Genom att delta fÄr du inte bara teoretisk förstÄelse, utan ocksÄ praktisk insikt i hur olika teknologier och koncept fungerar i verkligheten. Detta hjÀlper dig att kommunicera bÀttre med utvecklare, fatta mer informerade beslut och effektivt bidra till projekt som involverar tekniska komponenter.

Vad kostar det?

Kostnaden för workshopen beror pÄ antal deltagare, lÀngd och om workshopen ska hÄllas remote eller pÄ plats.

Workshopen Àr exklusiv till ert företag/organisation och anpassas efter era behov.

Fyll i intresseanmĂ€lan sĂ„ Ă„terkommer jag inom 24h med prisuppgifter 👇

Anonym feedback

Nedan listas feedback av deltagare, frÄn senaste kursen i grundlÀggande programmering.

“ Att fĂ„ möjligheten att sjĂ€lv prova pĂ„ programmering var en mycket givande upplevelse. Genom kursens gĂ„ng erhöll jag djupgĂ„ende förstĂ„else för de olika programmeringssprĂ„kens funktioner som vi utforskade. Frontend, backend, databaser och hur de samspelar.

Med detta i Ă„tanke skulle jag absolut rekommendera denna kurs till andra rekryterare. Inte bara för att skĂ€rpa sina egna tekniska kunskaper, utan ocksĂ„ för att förbĂ€ttra sin förmĂ„ga att vĂ€rdera potentiella kandidaters kompetens inom programmering. ”

“ Mycket intressant att fĂ„ reda pĂ„ hur saker fungerar i praktiken, fĂ„ förstĂ„else för hur en programmerare arbetar och hur kod skrivs ”

“ Bra upplĂ€gg, kul övningar, roligt att fĂ„ prova att koda! ”

“ UpplĂ€gget var bra, med teori först och sedan testa sjĂ€lv efterĂ„t för djupare förstĂ„else ”

“ Det var bra att du pratade först och att vi fick koda sjĂ€lva efterĂ„t. Jag kĂ€nde att jag fick en chans att verkligen tĂ€nka efter och prova runt ”

VÀnliga ord frÄn tidigare deltagare i workshops och kurser

Mattias Barsk

Oscar har en lÀtt och enkel touch pÄ det som för mÄnga kan kÀnnas svÄrt och frÀmmande. Vi hade en timmes webinar ihop med honom och blev alla inspirerade och upplysta om hur AI funkar och kan anvÀndas.

– Mattias Barsk

Marknad och kommunikation pÄ HjÀrtebarnfonden

Gabriel Nilsson

Oscar Àr en engagerad lÀrare, och har en unik förmÄga att göra det svÄra begripligt. Lektionerna Àr praktiska och relevanta, vilket passar mig perfekt.

– Gabriel Nilsson

Systemutvecklare pÄ Swedbank

Raisa Skoglund

Oscars kurser Àr genomtÀnkta och strukturerade vilket öppnar upp för en givande lÀroprocess. Han tog sig tid att djupdyka i varje koncept, vilket gjorde att jag och alla andra studenter kÀnde oss trygga innan vi gick vidare. Den personliga uppmÀrksamheten och den tid han lade ner pÄ oss var ovÀrderlig, vilket starkt bidrog till min förstÄelse och mina fÀrdigheter.

– Raisa Skoglund

UX Developer pÄ CGI

Magnus Tidqvist

Genom att varva engagerande genomgÄngar med övningar som gradvis blir mer utmanande, lyckas Oscar skapa en kursupplevelse dÀr jag, utan att knappt mÀrkt det, bestiger ett berg som jag inte trodde var möjligt. Efter genomgÄngen kurs inser man den imponerande utvecklingen man gjort!

– Magnus Tidqvist

Systemutvecklare pÄ Fujitsu

Luna Said

Jag hade Oscar som lÀrare i en kurs och jag har bara goda saker att sÀga om honom. Han var otroligt pedagogisk och lÀrde ut pÄ ett sÀtt sÄ att man förstod. Han var Àven vÀldigt omtyckt av alla andra kurskamrater och jag kan varmt rekommendera honom till andra.

– Luna Said

Dataanalytiker

Boris Bumbic

Oscar Àr pedagogisk och Àr alltid till hands om man stötter pÄ problem. Jag uppskattar att han hÄller korta och effektiva genomgÄngar sÄ det finns tid att testa mycket sjÀlv.

– Boris Bumbic

Scrum Master pÄ Sogeti

Gustav Reinman

Jag har haft Oscar som lÀrare i flera av hans kurser pÄ grund av att de producerade sÄ bra resultat för mig och mina kollegor. Hans breda kunskap och flexibla utlÀrande passade perfekt för att snabbt fÄ grepp om kompetenserna som efterfrÄgades av vÄr organisation. Rekommenderar starkt!

– Gustav Reinman

Systemingenjör pÄ Trafikverket

Jimmy Sirén Elwing

Oscars förmÄga att inte bara förmedla sin kunskap pÄ ett pedagogiskt och engagerande sÀtt, utan Àven anvÀnda praktiska exempel, skapade en stöttande lÀrmiljö som var kritisk för min framgÄng.

– Jimmy SirĂ©n Elwing

Systemutvecklare pÄ Liseberg

Georg Fälemark

Oscars programmeringskurser övertrĂ€ffade alla mina förvĂ€ntningar. Varje dag inleddes med en koncis teoretisk genomgĂ„ng, följt av omfattande praktisk tillĂ€mpning – nĂ„got som passade mig otroligt vĂ€l. Att fĂ„ jobba med de senaste teknikerna och realistiska projekt hjĂ€lpte mig mycket!

– Georg FĂ€lemark

DelÀgare av butikskedjan Never Closed

Simon

Oscar har hittat nyckeln till vad som Àr the minimum effective dose för att du ska kunna ta nÀsta steg inom programmering.

– Simon

Software Engineer

Shruthi Gurumurthi

Oscars method of instruction is excellent, consisting of numerous hands-on experiments.

– Shruthi Gurumurthi

Full Stack Java Developer at Vattenfall

Min bakgrund

Oscar Olsson

Jag heter Oscar Olsson och jag har jobbat professionellt som utvecklare sedan 1998, pÄ webbföretag som Icon Medialab och Adera, och IT-företag som HiQ och Evry.

Sedan 2017 har jag skapat kurser och workshops, och utbildat programmerare pĂ„ alla nivĂ„er — frĂ„n juniora till seniora.

BestÀllare av dessa kurser har bland annat varit Trafikverket, Polisen, Capgemini, Handelsbanken, HM, Gestamp, Ericsson, Collector Bank och Hogia.

Har du LinkedIn? Besök min profil. Jag skriver om teknik, programmering, AI och utbildning en gÄng per vecka.

Filosofi

Som en passionerad utbildare, tror jag fast pĂ„ att praktik Ă€r nyckeln till verkligt lĂ€rande. Min filosofi Ă€r enkel: learning by doing đŸ’Ș. I mina kurser fokuserar jag pĂ„ praktiska uppgifter och verkliga scenarier framför sövande slides đŸ’€. Detta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt sĂ€kerstĂ€ller att du fĂ„r de fĂ€rdigheter som verkligen rĂ€knas i din yrkesroll.

För att garantera att du alltid ligger i framkant, Àr mina kurser stÀndigt uppdaterade med det senaste inom AI och programmering. Efter varje kursomgÄng tar jag in feedback och gör förbÀttringar, sÄ att varje ny grupp studenter fÄr en Ànnu bÀttre upplevelse.

Jag förstÄr att tid Àr en vÀrdefull resurs, sÀrskilt inom IT-branschen. DÀrför Àr mina kurser designade för att vara korta och intensiva, varierande frÄn 1 till 3 dagar. Detta format Àr skrÀddarsytt för att passa ditt hektiska schema och ge dig den kunskap du behöver pÄ kortast möjliga tid.

Efter avslutad kurs fÄr du en sammanfattning av det viktigaste du lÀrt dig. Jag uppmuntrar ocksÄ alla deltagare att hÄlla kontakten. Har du frÄgor eller behöver ytterligare vÀgledning efter kursen , Àr du alltid vÀlkommen att höra av dig till mig. Mitt mÄl Àr att vara en fortsatt resurs för dig i din karriÀrutveckling.

Tidigare uppdrag

I samarbete med Brights Learning (före detta AW Academy) har jag skapat flera programmeringskurser frÄn grunden för företagen och organistationerna nedan.

Om du behöver referenser, skriv till mig pÄ happybits@gmail.com eller anvÀnd kontaktformulÀret lite lÀngre ner pÄ sidan.

Trafikverket
Capgemeni
Handelsbanken
HM
Gestamp
Ericsson
Collector Bank
Hogia

Fler workshops

För att se mina andra workshops och kurser i programmering och AI klicka hÀr för att komma till startsidan